söndag 2 februari 2014

Skrubben börjar likna något

Nu börjar det se ut som ett rum igen i skrubben. I helgen har vi lyckats få upp det sista av panelen i taket, byggt på fönsterkarmen och målat den sista väggen.

Att bygga på karmen var det i särklass bökigaste. Ingenting är rakt. Panelen sitter inte rakt i förhållande till karmen och djupet på panelen mot den gamla karmen är inte jämt hela vägen runt. Så pass ojämt att 45mm regel är för lite på ena sidan och på tok för mycket på andra. Lösningen blev att först lägga ett lager med panel av spillbitar och sedan dimensionshyvla reglar för hand med elhyvel. Resultatet blev helt ok.

Efter att ha tagit reda på hyvelspånet och städat upp ordentligt målade L den sista väggen. Nu är väggarna så pass klara att de är redo för elektriker och listverk. Därefter, eller däremedan, ska inredningen börja byggas. Observera att bilden är lite sned mest för att jag slarvat och inte tittat på vattenpasset, i kameran, verkligheten är inte riktigt så sned.


Väggarna klara

Just nu när jag sitter och skriver knatar Arhur omkring i rummet bakom mig med vinterkängorna på. Det går bättre och bättre även om han går som allra bäst barfota.

Inga kommentarer: